Μήνυση κατά αγνώστων από το δήμο Γαλατσίου για παράνομο κόψιμο δέντρων

Newsroom L&O 02-12-2020 17:28
Μήνυση κατά αγνώστων από το δήμο Γαλατσίου για παράνομο κόψιμο δέντρων
Δεύτερη μήνυση που κατατίθεται για το λόγο αυτό

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο δήμος Γαλατσίου, μέσω του αντιδημάρχου Γιώργου Αμοργιανού, καθώς συνεχίζεται από αγνώστους το παράνομο κόψιμο δέντρων με τσεκούρι ή αλυσοπρίονο στην κεντρική λεωφόρο και στην κάθετη οδό Νάξου.

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται, καθώς είχε προηγηθεί και μία πριν από λίγες ημέρες από τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο για παράνομο κόψιμο δέντρων επί της οδού Καραϊσκάκη. Ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση των δέντρων που κόπηκαν.

«Η φροντίδα των δημοτικών χώρων πρασίνου, η προστασία των δέντρων και η λήψη των κατάλληλων μέτρων ανήκουν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας του δήμου και μόνο. Για κάθε παράνομη ενέργεια ο δήμος δεσμεύεται να ακολουθεί τη νόμιμη οδό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει: «Ο δήμος Γαλατσίου θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην αντικατάσταση των δένδρων που κόπηκαν παράνομα από ασυνείδητους. Ανάλογες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται, ώστε να μην επαναλαμβάνονται. Το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων και χρειάζεται την προστασία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo