Συνελήφθη για 57 διαρρήξεις σε υποσταθμούς ΔΕΔΔΗΕ - «Βούταγε» τα καλώδια

Newsroom L&O 02-12-2020 16:20
Συνελήφθη για 57 διαρρήξεις σε υποσταθμούς ΔΕΔΔΗΕ - «Βούταγε» τα καλώδια
Σε βάρος του δικογραφίες για συνολικά 288 κλοπές!

Στη σύλληψη ενός Έλληνα προχώρησε η αστυνομία την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνδρας συνελήφθη για 57 διαρρήξεις σε υπόγειους του ΔΕΔΔΗΕ, απ' όπου αφαιρούσε καλώδια χαλκού υψηλής τάσης, ενώ έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις. Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για συνολικά 288 περιπτώσεις κλοπών από υπόγειους υποσταθμούς.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής για κλοπές κατ' εξακολούθηση και παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων. Ο συλληφθείς αφαιρούσε τα καλώδια και στη συνέχεια τα πουλούσε, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 57 περιπτώσεις διαρρήξεων υποσταθμών, στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια, Ομόνοια, Κεραμεικός κ.α.) και σε Άγιο Δημήτριο, Παγκράτι, Άλιμο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Δάφνη, Κολωνό, Κουκάκι και Νέο Κόσμο.

Προηγήθηκε συστηματική έρευνα, με επίκεντρο το ότι ο δράστης προφανώς κατείχε τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις για την αφαίρεση των καλωδίων από τα σημεία σύνδεσης, με τρόπο που δεν έθετε σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ηλεκτρικών φορτίων στους υποσταθμούς, οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός μπορούσε να οδηγήσει σε θάνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo