Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή ΝΔ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

Newsroom L&O 02-12-2020 14:23 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2020 14:24
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την επίθεση στο γραφείο του βουλευτή ΝΔ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα
Εκτός από το γραφείο του βουλευτή, είχαν πετάξει μπογιές στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της τεχνικής υπηρεσίας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την παραπομπή τους στο αυτόφωρο, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή, οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν επειδή πέταξαν μπογιές και τρικάκια στα γραφεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τεχνικής υπηρεσίας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και πραγμάτων κοινής ωφέλειας, όπως επίσης για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφού πήραν τη νόμιμη αναβολή που δικαιούνται, το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους. Η δίκη τους αναμένεται να διεξαχθεί σε δικάσιμο που θα οριστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, λόγω των συνδεόμενων με την πανδημία περιορισμών που ισχύουν στα δικαστήρια.

Οι δύο νεαροί, ένας 19χρονος και μία 26χρονη, εισέβαλαν χθες το απόγευμα σε κτίριο επί της οδού Αγίας Σοφίας 46, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πέταξαν μπογιές και τρικάκια με περιεχόμενο για τη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος. Στον 5ο όροφο του κτιρίου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Κ. Γκιουλέκα, ενώ τα άλλα δύο γραφεία βρίσκονται στον 8ο όροφο της ίδιας οικοδομής. Αστυνομικοί τους συνέλαβαν αμέσως μετά την πράξη τους.

 Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του Γκιουλέκα και της ΕΑΔ

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του Γκιουλέκα και στην Αρχή Διαφάνειας (βίντεο & εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo