• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πυρά Κούγια κατά Αστυνομίας: Σκόπιμα διαπόμπευσαν τον Νότη Σφακιανάκη

lawandorder.gr 02-12-2020 13:05
Πυρά Κούγια κατά Αστυνομίας: Σκόπιμα διαπόμπευσαν τον Νότη Σφακιανάκη
Ο δικηγόρος ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση

Σφοδρά πυρά κατά των αστυνομικών αρχών για σκόπιμη διαπόμπευση του εντολέα του Νότη Σφακιανάκη αλλά και για παραπληροφόρηση, εξαπέλυσε σήμερα ο Αλ. Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τραγουδιστής να στραφεί με αγωγές και μηνύσεις κατά όσων, θεωρεί ότι σκοπίμως τον διαπόμπευσαν.

«Θέλω να καταγγείλω την απαράδεκτη διαπόμπευση του κ. Σφακιανάκη από αστυνομία» ανέφερε ο κ. Κούγιας και συνέχισε λέγοντας πως υπήρξε «παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε τις πράξεις του».

Αναφερόμενος στην κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών προς ιδία χρήση, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως ο Νότης Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή την έχει αρνηθεί. Όμως, κατά τη δήλωσή του υπήρξαν «παραπληροφόρηση» αλλά και διαρροές από την αστυνομία πως δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση. «Όποιος διαβάσει την απολογία του κ.Σφακιανάκη είναι μόνο μία σειρά: ‘ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο», είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε αναφερόμενος στα περιστατικά της σύλληψης του εντολέα του το βράδυ της περασμένης Κυριακής:

«…Χωρίς κανένα λόγο ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου. Εκείνο που μας σοκάρει επίσης είναι το γεγονός ότι ένας συνδικαλιστής αστυνομικός είχε γνώση όλων των αναφερομένων στο φάκελό του, όσον αφορά τη χορήγηση επί 17 χρόνια άδειας οπλοφορίας και για το ότι δεν είχε ανανεωθεί. Και μια προσωπική του κρίση ότι το όπλο είναι "μαύρο". Δεν ξέρω το σημαίνει για τον κύριο "μαύρο" ή "άσπρο". Ο κ.Σφακιανάκης δεν έχει κανένα "μαύρο" όπλο και πραγματικά στεναχωρούμαι ιδιαίτερα γιατί ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την αστυνομία. Επίσης, το ότι δημοσιοποιούσε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πώς είναι δυνατόν να τα γνωρίζει.

Το κυριότερο όμως για το οποίο θέλω να διαμαρτυρηθώ είναι ότι η αστυνομία σκοπίμως διαπόμπευσε τον κ. Σφακιανάκη με το να τον οδηγήσει στη διαδικασία του αυτοφώρου ένα απλό πλημμέλημα με χειροπέδες και με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο. Οι χειροπέδες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μόνο για έναν λόγο, για να μην δραπετεύσουν. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νότης Σφακιανάκης να δραπετεύσει; Να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό; Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα στην ηλικιακή καμπή που βρίσκεται;».

Επίσης, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως ο τραγουδιστής είχε όπλο μαζί του και γιατί επιστρέφει στο σπίτι του πριν ξημερώσει έχοντας πάντοτε χρήματα. «Όλα αυτά τα χρόνια δικαιολογημένα του έδιναν άδεια οπλοφορίας, για ποιο λόγο τώρα του το αρνήθηκαν; » είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Και αυτή η στόχευσή του είναι επιλογή κάποιου αστυνομικού. Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου του κ. Χρυσοχοΐδη για τη διαπόμπευση Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του».

Διαβάστε και:

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η δίκη του Νότη Σφακιανάκη - Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo