Χονγκ Κονγκ: Ποινές φυλάκισης σε τρεις ακτιβιστές

Newsroom L&O 02-12-2020 11:47
Χονγκ Κονγκ: Ποινές φυλάκισης σε τρεις ακτιβιστές
Ο 22χρονος φοιτητής Τζόσουα Γουόνγκ που έγινε σύμβολο των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και δύο ακόμη αγωνιστές καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης
Ο Τζόσουα Γουόνγκ, ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, και άλλοι δύο διάσημοι αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σ' αυτή την πρώην βρετανική αποικία καταδικάσθηκαν σήμερα σε ποινές φυλάκισης για τον ρόλο τους στις περυσινές διαδηλώσεις.

Στον 24χρονο Γουόνγκ επιβλήθηκαν 13 και μισός μήνες φυλάκισης, ενώ η Ανιές Τσόου και ο Ιβάν Λαμ καταδικάσθηκαν σε δέκα και επτά μήνες φυλάκισης αντιστοίχως.

Μετά την καταδίκη του, ο Γουόνγκ υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να σταματήσει τη μάχη.

«Δεν είναι το τέλος της μάχης (...) Συμμετέχουμε τώρα στη μάχη στη φυλακή στο πλευρό πολυάριθμων θαρραλέων διαδηλωτών, που είναι λιγότερο ορατοί, αλλά ουσιώδεις στη μάχη για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Χονγκ Κονγκ», ήταν το μήνυμα που είχε αναρτηθεί στον λογαριασμό του Γουόνγκ στο Twitter μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του ίδιου και των άλλων δύο αγωνιστών του φιλοδημοκρατικού κινήματος.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, όμως αντέχουμε», είπε ο ίδιος ο Γουόνγκ καθώς τον οδηγούσαν έξω από την αίθουσα.

Στη διάρκεια της δίκης, στις 23 Νοεμβρίου, ο Γουόνγκ και οι δύο άλλοι διαφωνούντες, αμφότεροι ηλικίας 26 ετών, είχαν δηλώσει ένοχοι σε όσα τους καταλογίζονταν.

«Οι κατηγορούμενοι κάλεσαν τους διαδηλωτές να πολιορκήσουν το γενικό επιτελείο (της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ) και φώναξαν συνθήματα εχθρικά προς την αστυνομία», δήλωσε η δικαστής Γουόνγκ Ζε-Λάι.

«Το να τεθούν άμεσα υπό κράτηση είναι η καταλληλότερη επιλογή», υποστήριξε.

Η Τσόου ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανακοινώθηκε η καταδίκη της.

Παρά το νεαρό την ηλικίας του, ο Γουόνγκ, που άρχισε τη στράτευσή του υπέρ της δημοκρατίας στα 13 του, έχει ήδη φυλακισθεί δύο φορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo