16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    «Κληρώνει» για τους δικαστές που θα στελεχώσουν τη νέα εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος


    Στην τελική ευθεία έχουν πλέον μπει οι διαδικασίες για τη στελέχωση της νέας ενοποιημένης Εισαγγελίας Διαφθοράς και Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος. Και αυτό γιατί την ερχόμενη Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα επιλέξει τους δικαστές που θα στελεχώσουν τη νέα εισαγγελία, οι οποίο από τη στιγμή που θα επιλεγούν θα υπηρετούν το νέο αυτό θεσμό για τρία έτη.
    Υπενθυμίζεται πως η νέα εισαγγελική αρχή, που θα ονομάζεται Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών, θεσπίστηκε πριν από λίγο καιρό από την κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος. Έτσι από τη στιγμή που γίνει η επιλογή των δικαστών από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, τότε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Novartis καθώς και άλλες σημαντικές υποθέσεις θα πρέπει να τις παραδώσει στον συνάδελφό της ο οποίος θα επιλεγεί και θα έχει την θέση του επικεφαλής του νέου ενοποιημένου τμήματος.
    Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες φαβορί για τη θέση αυτή φέρεται ο εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.
    Η νέα υπερ – εισαγγελία
    Ειδικότερα, στη νέα εισαγγελική αρχή που δημιουργείται, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ’ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ