20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Folli-Follie: Στο αρχείο η μήνυση επενδυτών κατά μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Στο αρχείο αγνώστων δραστών και μάλιστα με διάταξη της εισαγγελίας Εφετών τέθηκε η μήνυση που είχαν καταθέσει κατά πρώην μελών της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 19 επενδυτές της εταιρείας Folli-Follie.
    Οι μηνυτές υποστήριζαν ότι τα πρώην μέλη της διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν ήλεγξαν ως όφειλαν ανώνυμη καταγγελία που είχαν δεχθεί 2015. Οι καταγγέλλοντες ζητούσαν πλήρη έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία και τους ισολογισμούς της Folli-Follie.
    Ωστόσο, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Σπ. Παππάς ουδεμία αδράνεια διαπιστώθηκε από τα πρώην μέλη της Επιτροπής (τον πρώην πρόεδρο της και δυο ακόμη μέλη του ΔΣ) στον έλεγχο των οικονομικών της Folli-Follie.
    Ο έλεγχος αυτός διενεργήθηκε και μετά την ολοκλήρωσή του επιβλήθηκαν πρόστιμα στην εταιρεία. Ωστόσο, όπως σημείωναν αρμόδιες εισαγγελικές πηγές το διάστημα εκείνο δεν υπήρχαν ακόμη επαρκή στοιχεία ενώ κρίσιμο αποδεικτικό υλικό για την υπόθεση των οικονομικών στοιχείων της Folli – Follie βρίσκονταν ακόμη στην Ασία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ