Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ: Έντονη κριτική στην Τουρκία από τον Πομπέο

Θανάσης Αργυράκης 01-12-2020 16:31
Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ: Έντονη κριτική στην Τουρκία από τον Πομπέο
θα πρέπει να επανεκκινήσει ο «μηχανισμός αποκλιμάκωσης», ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας, ανέφερε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Έντονη κριτική στην Τουρκία, την οποία κατηγόρησε ότι υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ, φέρεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές να άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αμερικανός υπουργός, σήμερα, σε μια ασυνήθιστη για τα ΝΑΤΟϊκά δεδομένα παρέμβαση στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία της Συμμαχίας, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της.

Ειδικότερα, υπογράμμισε τις προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, αποτελεί «δώρο για τη Ρωσία» από ένα ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο!

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι θα πρέπει να επανεκκινήσει ο «μηχανισμός αποκλιμάκωσης», ο οποίος δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Ο συγκεκριμένος «μηχανισμός», τον οποίο επεξεργάστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, με αφορμή την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, και δέχτηκε τόσο η Αθήνα όσο και η Αγκυρα, προέβλεπε διαδικασίες αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo