«Πακέτο» 15 εκατ. ευρώ για προστασία της αγροτικής παραγωγής από κακοκαιρίες

Newsroom L&O 01-12-2020 15:56
«Πακέτο» 15 εκατ. ευρώ για προστασία της αγροτικής παραγωγής από κακοκαιρίες
«Το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Οικονομικό «πακέτο» ύψους 15εκ. ευρώ θα διατεθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επενδύσεις προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ενεργοποιήθηκε η 2η πρόσκληση του Υπομέτρου 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων», έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα και για τέσσερις μήνες (01/12/2020 έως 01/03/2021) να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Μέσα από τη δημόσια οικονομική ενίσχυση, το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων οι οποίες θα προστατεύουν από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση του φυτικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, στην κατεύθυνση στήριξης των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo