Τι ψάχνει ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού

Κατερίνα Μάνθου 01-12-2020 07:00 Τελευταία ενημέρωση: 01-12-2020 08:13
Τι ψάχνει ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού
Το αποτέλεσμα πάντως της διπλής, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, καταγραφής είναι να μην αποτυπώνεται ακριβώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό

Η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες κάνουν λόγο για διπλή καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊου, εξετάζεται από σήμερα με τον πλέον θεσμικό τρόπο. Ο εισαγγελέας Ν. Ορνεράκης με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει με τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων. Το αποτέλεσμα πάντως της διπλής, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, καταγραφής είναι να μην αποτυπώνεται ακριβώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Έτσι, οι πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας του αναμένεται να ερωτηθούν για αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία, ωστόσο, τόσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) όσο και η κυβέρνηση έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά.

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ έχει κάνει λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», υποστηρίζοντας πως τα όσα δημοσιεύονται καθημερινά στην «ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό είναι έγκυρα και αξιόπιστα.»

Ακόμη ο ΕΟΔΥ ανέφερε πως όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά «για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Μάλιστα χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας διέψευσε κατηγορηματικά και εκείνος τα επίμαχα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντας τα ως «απαράδεκτα και κακόβουλα». Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, αυτά τα δημοσιεύματα απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων. «Τα στοιχεία συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo