Λινού για ΕΟΔΥ: Εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα και δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων

lawandorder.gr 30-11-2020 15:59 Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2020 16:41
Λινού για ΕΟΔΥ: Εισαγγελική έρευνα για τα δημοσιεύματα και δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων
Η επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δήλωσε πως δεν την εκπλήσσουν τέτοιες αποκαλύψεις

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας προκρίνει η Αθηνά Λινού, επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον απόηχο των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων κυριακάτικων εφημερίδων περί ύπαρξης διπλής βάσης επιδημιολογικών δεδομένων από τις αρχές, τις οποίες ωστόσο αρνείται ως fake news τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΕΟΔΥ και οι οποίες χθες έγιναν αφορμή να δημιουργηθεί «κλίμα πολέμου» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η κ. Λινού δήλωσε πως δεν την εκπλήσσουν τέτοιες αποκαλύψεις καθώς συνηθίζεται «στη χώρα μας ο καθένας να κρατάει στοιχεία για τον εαυτό του» και κάλεσε σε παρέμβαση όχι μόνο του εισαγγελέα για διερεύνηση του θέματος αλλά και των επιτροπών δεοντολογίας, ώστε με διαφάνεια να μπορούν όλοι οι επιστήμονες να έχουνε πρόσβαση στα στοιχεία και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Για τα περί διαφωνιών εντός της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, η καθηγήτρια τόνισε πως μπορούν να βγουν οι ίδιοι οι επιστήμονες - εφόσον διαφωνούν με τις αποφάσεις που λαμβάνονται - και να πούνε τη γνώμη τους ανοιχτά.

Πέτσας: Θα υπάρξουν λεπτομερείς απαντήσεις σήμερα το απόγευμα από τον κ. Αρκουμανέα

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε σήμερα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM». Κατά τη διάρκειά της υπογράμμισε πως «η σύγχυση υπονομεύει την κοινή προσπάθεια. Είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αξιοπιστίας των στοιχείων. Ανακοινώσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, θα υπάρξουν λεπτομερείς σήμερα το απόγευμα από τον κ. Αρκουμανέα, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 το απόγευμα. Τα στοιχεία από κάθε μεμονωμένο νοσοκομείο, από κάθε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, από κάθε πύλη εισόδου στη χώρα συλλέγονται στο μητρώο του ΕΟΔΥ, που κάθε μέρα κάνει σχετική ανακοίνωση. Είναι απόλυτα ελεγμένο και μας έχει οδηγήσει με ασφάλεια μέχρι εδώ. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση γιατί η σύγχυση υπονομεύει την κοινή προσπάθεια».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo