Πάτρα: Ο τοκετός που έγινε πανικός - Θετική 16χρονη μητέρα - Το δείγμα βγήκε μετά τη γέννα

lawandorder.gr 26-11-2020 18:28
Πάτρα: Ο τοκετός που έγινε πανικός - Θετική 16χρονη μητέρα - Το δείγμα βγήκε μετά τη γέννα
Σε καραντίνα 8 με 10 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΠΝΠ - Μένει το τι θα γίνει με τις λεχώνες και τα νεογέννητα που έμειναν 10 ώρες στον ίδιο θάλαμο με τη 16χρονη μητέρα

Κάτι η αμέλεια, κάτι η απροσεξία και κάτι ο φόρτος εργασίας λόγω της κατάστασης, και ένα σοβαρό περιστατικό στο ΠΠΝ Πατρών, που σημειωτέον είναι και Νοσοκομείο Covid, έγινε αντιληπτό κατόπιν εορτής. Εκπρόθεσμα.

Μια Ρομά 16 ετών από την Κάτω Αχαΐα πήγε Τρίτη πρωί στο ΠΠΝΠ για να γεννήσει. Υποβλήθηκε σε τεστ pcr, όπως συμβαίνει με τον καθένα και την καθεμιά πριν μπει στο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς το κακό έγινε λόγω διπλής αμέλειας:

Απ' τη μια, ο μαιευτήρας που τη χειρούργησε δεν περίμενε το αποτέλεσμα του pcr πριν τη βάλει για καισαρική, βασιζόμενος στο rapid test της 16χρονης το οποίο είχε βγει (ψευδώς) αρνητικό! Η επέμβαση (καισαρική) έγινε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι…

Απ' την άλλη, η παρατεταμένη αβλεψία των υπευθύνων να ενημερώσουν και να ενημερωθούν αμέσως για το αποτέλεσμα του pcr. Το αποτέλεσμα βγήκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και ήταν θετικό για covid! Και όμως, κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, κανείς δεν το είδε! Αποτέλεσμα; Η 16χρονη, μετά την καισαρική τομή, κι ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε προσβληθεί από covid, μεταφέρθηκε κανονικά σε θάλαμο στη Μαιευτική Κλινική, μαζί με το νεογέννητο, ενώ στον ίδιο θάλαμο ήσαν και δύο ακόμα λεχώνες με τα νεογέννητά τους!

Στη Μαιευτική Κλινική διαπίστωσαν ότι η 16χρονη ήταν θετική περίπου στις 02.30 μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή 8 ώρες αφότου είχε βγει το αποτέλεσμα! Επικράτησε πανικός, κινητοποιήθηκαν οι πάντες και το μωρό μεταφέρθηκε στη ΜΕΝ Νεογνών, ενώ η μητέρα του στο τμήμα covid!

Χθες το πρωί νέος πανικός, αφού κάμποσες επισκέπτριες θεάθηκαν να τριγυρνούν στο χώρο...

Νοσηλεύτριες, γιατροί, όλοι περίμεναν τελικές οδηγίες από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μάρκο Μαραγκό, ενώ υπήρχε έντονη ανησυχία και φόβος για διασπορά του ιού από τις περιφερόμενες συνοδούς εντός του νοσοκομείου, οι οποίες απειθαρχούσαν στις εκκλήσεις του προσωπικού να μην βγαίνουν εκτός του δωματίου νοσηλείας των άλλων λεχώνων.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι 8-10 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα γιατί προφανώς είχαν έρθει σε επαφή με την 16χρονη. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με τις λεχώνες και τα νεογέννητά τους που συνυπήρξαν στον ίδιο θάλαμο με τη 16χρονη για περίπου 10 ώρες.

Σε ερώτηση μας προς τον διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Γιώργο Αντωνάκη, πώς σχολιάζει - και εάν επιβεβαιώνει - το γεγονός, απάντησε: «Ουδέν σχόλιο... Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων δεν επιτρέπεται να κάνουν δηλώσεις. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Μπορείτε να απευθυνθείτε στη διοίκηση του νοσοκομείου».

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος/Χρήστος Βεργανελάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo