Αναστασόπουλος για πάρτι Βερβεσού: Επικράτησε ο στρουθοκαμηλισμός και η κριτική σε όσους έκαναν κριτική

Κατερίνα Μάνθου 26-11-2020 15:55 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2020 15:57
Αναστασόπουλος για πάρτι Βερβεσού: Επικράτησε ο στρουθοκαμηλισμός και η κριτική σε όσους έκαναν κριτική
Τι δηλώνει ο σύμβουλος του ΔΣΑ, αφότου ο Σύλλογος καταψήφισε μέτρα που θα αποκαθιστούσαν τη σχέση με τα μέλη του, με αφορμή το πάρτι γενεθλίων του Δ. Βερβεσού στα γραφεία του Συλλόγου

Ανακοίνωση για τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) κατά την οποία τέθηκε το θέμα με το περιβόητο πάρτι του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, εξέδωσε ο σύμβουλος του Συλλόγου Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις που ο ίδιος υπέβαλλε για ψήφιση μέτρων που θα αποκαταστήσουν τη σχέση του Συλλόγου με τα μέλη του. Ακόμη, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει ότι ο ίδιος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να καταβληθούν τα ποσά των προστίμων που επιβλήθηκαν για το περιβόητο πάρτι ως δωρεά στο ΕΣΥ, ώστε να μη δίνεται η εικόνα της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον απλό πολίτη. Ωστόσο, ούτε και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή, καθώς η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου την καταψήφισε «αρκούμενη σε ρηματικές διακοινώσεις, στρουθοκαμιλισμό και κριτική σε όσους έκαναν κριτική».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αναστασόπουλου, ο οποίος κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου, έχει ως εξής:

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ στις 25-11-2020 συζητήθηκε το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σύλλογο μας στις 20-11-2020. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη και χωρίς αστερίσκους, όπως επιβάλουν οι αρχές, οι αξίες και οι παραδόσεις του δικηγορικού σώματος: απόλυτη καταδίκη, ταχεία πειθαρχική διερεύνηση, να καταβληθούν τα ποσά των προστίμων από τους υπαιτίους ως δωρεά στο Ε.Σ.Υ. ώστε να μη δίνεται η εικόνα της άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τον απλό πολίτη, και, κυρίως, ψήφιση μέτρων που θα θωρακίσουν θεσμικά το Συμβούλιο μας και τον θεσμό του Προέδρου, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τα μέλη μας, μέσω της συνεχούς λογοδοσίας μας.

Συγκεκριμένα προτείναμε: άμεση ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων μας, άμεση δημοσιοποίηση όλων των Πρακτικών, άμεση δημιουργία εφαρμογής διαύγειας για όλα τα έξοδα του Συλλόγου μας και νέοι κανόνες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα.

Η θέση μας αυτή, ως συνδιαμορφώθηκε από κοινού με τον Σύμβουλο Ν. Κουτκιά, έλαβε τέσσερις ψήφους (Δ. Αναστασόπουλος, Ν. Κουτκιάς, Ζ. Σταυρόπουλος, Θ. Καμπαγιάννης). Η πλειοψηφία του Δ.Σ. καταψήφισε για ακόμα μια φορά τις προτάσεις αυτές αρκούμενη σε ρηματικές διακοινώσεις, στρουθοκαμηλισμό και κριτική σε όσους έκαναν κριτική.

Και σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των συναδέλφων με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της παραίτησης αντιπροέδρου, ενώ είχαν μεσολαβήσει ήδη δύο Δ.Σ. από την πραγματοποίηση της. Ένα Δ.Σ. έρμαιο των εσωτερικών συσχετισμών του και των μικροπολιτικών επιδιώξεων του, αποκομμένο από τα μέλη του και την κοινωνία.

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα που κατέθεσε χθες Τετάρτη ο κ. Αναστασόπουλος στο ΔΣ του ΔΣΑ

Διαβάστε και:

Ταραχώδης συνεδρίαση ΔΣ: Παραιτήθηκε ο Σοφός από αντιπρόεδρος και όχι ο Βερβεσός από πρόεδρος του ΔΣΑ!

Δ. Αναστασόπουλος-σύμβουλος ΔΣΑ: Ανεπίτρεπτες οι εικόνες στο πάρτι Βερβεσού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo