Σπίρτζης: Απαράδεκτη η σύλληψη γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στη βία (βίντεο)

Newsroom L&O 26-11-2020 15:01 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2020 15:02
Σπίρτζης: Απαράδεκτη η σύλληψη γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στη βία (βίντεο)
«Ελπίζουμε τα χθεσινά γεγονότα να μην είναι προάγγελος σημερινής αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ», υπογράμμισε

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή την σύλληψη γυναικών χθες στο Σύνταγμα.

«Χθες, παρότι ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλα τα κόμματα, όλοι οι ομιλητές στην αίθουσα του κοινοβουλίου εξέφρασαν μία συγκεκριμένη αντίληψη για την ενδοοικογενειακή βία, δυστυχώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προέβη σε συλλήψεις γυναικών για συμβολική διαμαρτυρία», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

Και συνεχίζει «γυναικών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε θέματα καταπολέμησης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, σε θέματα βασανισμού γυναικών, σε εποχή που λόγω κορονοϊού και lockdown έχουν παρατηρηθεί σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας πολύ άσχημα φαινόμενα, μέχρι και φόνοι γυναικών».

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε τη στάση της κυβέρνησης, την καταπάτηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και τη συμπεριφορά απέναντι σε αυτές τις γυναίκες που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται».

Και καταλήγει «ελπίζουμε, επειδή σήμερα είναι η ημέρα της γενικής απεργίας, τα χθεσινά γεγονότα να μην είναι προάγγελος σημερινής αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ».

 

Διαβάστε και:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo