Γ. Μαρίνος-ΚΚΕ σε Δένδια: Οι σύμμαχοί μας τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα

Newsroom L&O 26-11-2020 14:22 Τελευταία ενημέρωση: 26-11-2020 14:24
Γ. Μαρίνος-ΚΚΕ σε Δένδια: Οι σύμμαχοί μας τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα
Εγκληματικές οι ευθύνες των συμμάχων μας για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον υπουργό Εξωτερικών

«Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ανέφερε πως η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

«Το ΚΚΕ θέλει να σημειώσει, παίρνοντας υπόψη όλες αυτές τις εξελίξεις, ότι διαχρονικά οι σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σήμερα με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως αυτές οι συμφωνίες «υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και πολύ περισσότερο εμπλέκουν τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

«Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας. Διατηρούν στρατηγικής σημασίας σχέσεις με την Τουρκία, προωθούν σχέδιο συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή, προς όφελος των ενεργειακών κολοσσών και είναι παράγοντας που τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα ενάντια σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της περιοχής», προσέθεσε ο κ. Μαρίνος.

Και κατέληξε:

«Το ΚΚΕ θέλει να καλέσει το λαό μας να βγάλει συmπεράσματα με βάση τα δικά του συμφέρονται και να επαγρυπνεί γιατί οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες».

Διαβάστε και:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo