ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ελλείψεις ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές των Ιωαννίνων - Το κενό καλύπτει η Περιφερειακή Ένωση Ηπείρου

Newsroom L&O 25-11-2020 22:51
Ελλείψεις ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές των Ιωαννίνων - Το κενό καλύπτει η Περιφερειακή Ένωση Ηπείρου
Θα αγοραστούν tablets για να δοθούν σε μαθητές από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης

Στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών –tablets- για την συμμετοχή των μαθητών από οικογένειες χωρίς οικονομική δυνατότητα, στα μαθήματα των σχολείων τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης, θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης παρέστη κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στη -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και είχε την δυνατότητα να περιγράψει το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτρονικών συσκευών από τα σχολεία της Ηπείρου.

Σε ένα σύνολο 40.603 μαθητών σε όλη την Ήπειρο, στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης, έχουν καταγραφεί ανά Δήμο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, οι ελλείψεις που ανέρχονται συνολικά σε 3.665 συσκευές . Η Άρτα έχει τις μικρότερες ελλείψεις, ποσοστό 3,7%, στην Θεσπρωτία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 12,4%, στα Ιωάννινα 10% και στην Πρέβεζα 10,14%. Επίσης, σε κάποιες ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα με το σήμα του internet.

Η ομόφωνη απόφαση της Π.Ε.Δ. έρχεται να απαντήσει και στα δύο προβλήματα. Συγκεκριμένα, για την αγορά tablets η ΠΕΔ Ηπείρου, θα διαθέσει 25.000 ευρώ, ενώ ένα διαφορετικό κονδύλι ύψους ως 5.000 ευρώ, θα διατεθεί για συνδέσεις mobile internet.

Για την κατανομή των tablets, θα έχουν την ευθύνη οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από κοινού με μια τετραμελή επιτροπή από την ΠΕΔ, απαρτιζόμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε Περιφερειακής Ενότητας, που ορίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo