Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ – Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης Βερβεσού

Κατερίνα Μάνθου 25-11-2020 21:06 Τελευταία ενημέρωση: 25-11-2020 23:08
Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ – Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης Βερβεσού
Αφορμή οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το πάρτι στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, χωρίς μέτρα προφύλαξης από την πανδημία

Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Ειδικότερα και όπως αναφέρουν πληροφορίες στο ΔΣ τέθηκε το θέμα των εικόνων που είδαν το φως της δημοσιότητας με το πάρτι στο γραφείο του κ. Βερβεσού χωρίς μέτρα προφύλαξης από τη πανδημία του κορονοϊου. Μέχρι αυτή την ώρα πάντως (η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη), οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τέθηκε από κάποιο μέλος του ΔΣ ζήτημα παραίτησης του κ. Βερβεσού. Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣΑ φέρεται να έμεινε στην αρχική δήλωση που είχε αναρτήσει στο facebook για το θέμα.

Στη δήλωσή του αυτή ο κ. Βερβεσός επισήμανε τα εξής: «Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο γραφείο μου στις 20.11.2020 οφείλω να ενημερώσω τους συναδέλφους μου αναλυτικά για τα παρακάτω:

1) Από την πρώτη στιγμή ΔΗΜΟΣΙΑ, όπως γνωρίζετε, αναγνώρισα το σφάλμα που έγινε και την ευθύνη που μου αναλογεί τόσο έναντι του δικηγορικού σώματος όσο και έναντι της κοινωνίας (επισυνάπτεται η σχετική δήλωση).

2) Επειδή η αναγνώριση ευθύνης δεν πρέπει να είναι μόνο ρηματική αλλά πρέπει να είναι και έμπρακτη :

α) Ήδη από την Κυριακή της 22/11/2020 το πρωί με επιστολή μου προς τον κατά νόμο αρμόδιο Πρόεδρο του Πειθαρχικού Τμήματος, προ πάσης εντολής διενέργειας ποινικής προκαταρτικής εξέτασης, ζήτησα την πειθαρχική διερεύνηση του συμβάντος, όπερ και εγένετο άμεσα στις 23/11/2020 (επισυνάπτεται το σχετικό mail).

β) Τέθηκα στη διάθεση της Δικαιοσύνης με δημόσια δήλωσή μου το ίδιο απόγευμα, δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι ο νόμος ισχύει έναντι όλων χωρίς καμία εξαίρεση  (επισυνάπτεται η σχετική δήλωση).

γ) Τη Δευτέρα 23/11/2020 συγκάλεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για τις 25/11/2020 προκειμένου να συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο το θέμα  (επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη).

δ) Την Δευτέρα 23/11/2020 όλοι οι παρευρισκόμενοι συγγενείς και συνεργάτες υπεβλήθησαν σε έλεγχο διάγνωσης για τον κορωνοϊό covid-19 και τα αποτελέσματα όλων είναι αρνητικά.

3) Περαιτέρω, τη Δευτέρα 23/11/2020 ο χώρος του γραφείου του ΔΣΑ απολυμάνθηκε από συνεργείο με δαπάνες μου  (επισυνάπτεται βεβαίωση εργασιών). Σημειώνω ότι όλοι οι χώροι του Συλλόγου για λόγους πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων και των συναδέλφων απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4) Μετά ταύτα, η συνεχιζόμενη απηνής δημόσια διαπόμπευσή μου από ορισμένους κύκλους για τέταρτη συνεχή μέρα είναι προφανές ότι υπερβαίνει τα όρια της συνήθους προβολής του θέματος και της έντονης κριτικής σε δημόσια πρόσωπα και παραβιάζει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τρίτων, μη δημοσίων και δη στενών συγγενικών μου προσώπων.

5) Δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία σε κάθε καλόπιστο τρίτο ότι, με αφορμή το εν λόγω δυσάρεστο περιστατικό, επιχειρείται ευθεία στοχοποίησή μου προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιδιώξεων.

Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι, θα είμαι παρών και θα συνεχίσω το έργο μου και ιδίως στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή συγκυρία, στην κατεύθυνση επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων του κλάδου».

Τώρα σε ό,τι αφορά στην εν εξελίξει συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Αναστασόπουλος, επισήμανε ότι πρέπει αφενός  να υπάρξει  παραίτηση από νοοτροπίες και λογικές που έχουν φέρει κατ’  επανάληψη το δικηγορικό σώμα σε δύσκολη θέση  και αφετέρου να υπάρξουν προστάσεις για μια θεσμική θωράκιση του κύρους του Δ.Σ. και του  θεσμού του προέδρου του ΔΣΑ.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κριτική άσκησε ο  Θανάσης Καμπαγιάννης που είχε κατέβει τις εκλογές με το συνδυασμό «Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί  για το πάρτι στο γραφείο του κ. Βερβεσού στο Σύλλογο χωρίς μέτρα προφύλαξης έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ έχει κινηθεί  η  πειθαρχική διαδικασία και η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στο δικηγόρο Αθανάσιο  Βαρλάμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo