ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Λ. Οικονόμου: Σε «θέση μάχης» ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Newsroom L&O 25-11-2020 19:17
Λ. Οικονόμου: Σε «θέση μάχης» ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μήνυμά του χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρόβλημα ως την «πιο επίμονη, διαδεδομένη και καταστροφική μορφή παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Θέση μάχης» καλεί ο Λευτέρης Οικονόμου, να λάβει η κοινωνία, απέναντι στα φαινόμενα βίας σε βάρος των γυναικών. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, ο υφυπουργός  Προστασίας του Πολίτη, σε μήνυμά του τονίζει ότι «η κρίση της πανδημίας του COVID-19 επιδείνωσε και μια άλλου είδους πανδημία που εξακολουθεί να μαστίζει την ανθρωπότητα:

Η βία κατά των γυναικών παραμένει η πιο επίμονη, διαδεδομένη και καταστροφική μορφή παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερες από 1 στις 3 γυναίκες έχουν βιώσει σωματική, ψυχολογική  ή και σεξουαλική βία από το στενό και όχι μόνο περιβάλλον τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζεται ως πανδημία του 21ου αιώνα».

Ο κ. Οικονόμου προσθέτει ότι, «αν αναλογιστούμε την πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί μέσα από την αντιμετώπιση πλήθους προκλήσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση του επιπέδου της κοινωνικής ευημερίας, έχει έρθει η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε θέσεις μάχης ενάντια σε αυτό το διαρκή κίνδυνο  που αναμφίβολα απειλεί το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής που δεν είναι άλλο από την ίδια την οικογένεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών αποτελεί μια ευκαιρία ώστε όλοι μαζί, Πολιτεία και Κοινωνία, να αθροίσουμε εκ νέου τις δυνάμεις μας και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές εξάλειψης του απαράδεκτου αυτού κοινωνικού φαινομένου που εξακολουθεί να αμαυρώνει τη σπουδαία πρόοδο που η ανθρωπότητα έχει  επιτύχει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo