Επίθεση της Τουρκίας στον Έλληνα διοικητή της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης «Ειρήνη».

Θανάσης Αργυράκης 24-11-2020 21:36 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2020 21:37
Ο επιχειρησιακός διοικητής της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης «Ειρήνη», Θόδωρος Μικρόπουλος, βρίσκεται στη μέση
Επίθεση της Τουρκίας στον Έλληνα διοικητή της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης «Ειρήνη».
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιρρίπτει εκεί τις ευθύνες για το γερμανικό «ρεσάλτο» σε εμπορικό πλοίο της χώρας που ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη


Στον Έλληνα επιχειρησιακό διοικητή της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης, «Ειρήνη», και όχι στον κεντρικό διοικητή της, ο οποίος είναι Ιταλός, ή στις Βρυξέλλες, επιχειρεί τώρα να ρίξει την ευθύνη η Αγκυρα για το γερμανικό «ρεσάλτο» σε τουρκικό εμπορικό πλοίο που ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη.

Όπως ήταν αναμενόμενο και είχε άλλωστε σημειώσει ήδη από χτες το Law and Order, ορισμένοι «κύκλοι» στην Τουρκία, ήδη από χτες άρχισαν να «μαγειρεύουν» το παιχνίδι επίρριψης των ευθυνών στον Έλληνα αρχιπλοίαρχo του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Θόδωρο Μικρόπουλο.

Σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αν και αναρμόδιο να σχολιάζει τέτοιου είδους διεθνή περιστατικά, όπως το προχτεσινό στη Μεσόγειο, ανοικτά της Λιβύης, εμφανίστηκε να επιρρίπτει την ευθύνη για τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού στον Θ. Μικρόπουλο.

«Είναι σαφές -αναφέρει στην ανακοίνωσή του- ότι ο επιχειρησιακός διοικητής, ο οποίος διοικεί τα πλοία στη θάλασσα, συμπεριφέρθηκε προκατειλημμένος και συναισθηματικά σε αυτή τη λανθασμένη πρακτική».

Ο Θ. Μικρόπουλος τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιχειρησιακής δύναμης της δύναμης «Ειρήνη», η οποία είναι εντεταλμένη με απόφαση της ΕΕ να ελέγχει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο τέλος του Οκτωβρίου.

Αντικατέστησε τον Ιταλό τότε επικεφαλής. Την κεντρική διοίκηση της «Ειρήνη», ωστόσο, εξακολουθεί να την έχει η Ιταλία, με βάση της τη Ρώμη.

Ως γνωστόν, σήμερα, τόσο η Κομισιόν, όσο και η Γερμανία απάντησαν στην Τουρκία, απορρίπτοντας παντελώς ως αβάσιμες τις κατηγορίες της Άγκυρας.

Τέλος, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Αννεγκρέτ Κράμπ Κάρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer) υπερασπίστηκε τον το γεγονός της πραγματοποίησης ελέγχου στο τουρκικό πλοίο .

Μιλώντας σε φόρουμ εξωτερικής πολιτικής του Ιδρύματος Körber στο Βερολίνο, είπε: «Οι Γερμανοί στρατιώτες της συμπεριφέρθηκαν απολύτως σωστά. Έκαναν ό,τι απαιτείται από αυτούς στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής «Ειρήνη». Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτές τις κατηγορίες που εγείρονται τώρα εις βάρος των στρατιωτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo