Εξηγήσεις απ' τον Τζόνσον ζητά βουλευτής για τη σύλληψη ηλικιωμένης διαδηλώτριας: «Είναι ντροπή. Είναι αντι-βρετανικό»

Newsroom L&O 24-11-2020 20:10 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2020 20:11
Εξηγήσεις απ' τον Τζόνσον ζητά βουλευτής για τη σύλληψη ηλικιωμένης διαδηλώτριας: «Είναι ντροπή. Είναι αντι-βρετανικό»
Το βίντεο με το περιστατικό δείχνει τρεις αστυνομικούς να σηκώνουν μια γυναίκα και την βάζουν στο περιπολικό, την ώρα που ο συντηρητικός βουλευτής Τσαρλς Ουόκερ φωνάζοντας στους αστυνομικούς: «Πρέπει να έχετε μητέρες!»
Βρετανός βουλευτής ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αφότου αστυνομικοί οδήγησαν σηκωτή μια ηλικιωμένη διαδηλώτρια στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού βαν, έξω από το κοινοβούλιο, σε μια αντισυνταγματική και αναξιοπρεπή σύλληψη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το βίντεο με το περιστατικό δείχνει τρεις αστυνομικούς να σηκώνουν μια γυναίκα και την βάζουν στο περιπολικό, την ώρα που ο συντηρητικός βουλευτής Τσαρλς Ουόκερ παρακολουθούσε εμβρόντητος, φωνάζοντας ότι η σύλληψη είναι απαράδεκτη και λέγοντας στους αστυνομικούς: «Πρέπει να έχετε μητέρες!».

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε 3 συλλήψεις στην περιοχή για παραβίαση των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, αφότου μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί, κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς για το lockdown.

«Αστυνομικοί επενέβησαν και εξήγησαν στους συμμετέχοντες τους ισχύοντες περιορισμούς σχετικά με τις συναθροίσεις άνω των 2 ατόμων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όσοι συνελήφθησαν αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις συστάσεις.

Ο Ουόκερ, ένας επικριτής της πολιτικής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το λοκντάουν, έφερε το θέμα στο κοινοβούλιο λίγο αργότερα.

«Είναι ντροπή. Είναι αντι-βρετανικό, αντισυνταγματικό», τόνισε ο Ουόκερ.

«Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που της στέρησαν την αξιοπρέπειά της επειδή είχε την τόλμη να διαμαρτυρηθεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά της», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo