Ο ΟΗΕ διοργανώνει συζήτηση για την οικονομία με Βαρουφάκη, Κρούγκμαν και Λαγκάρντ

Newsroom L&O 24-11-2020 13:21 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2020 13:21
Ο ΟΗΕ διοργανώνει συζήτηση για την οικονομία με Βαρουφάκη, Κρούγκμαν και Λαγκάρντ
Η Στρογγυλή Τράπεζα που συγκαλεί ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, έχει θεμα «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Με πρωτοβουλία του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και με την συμμετοχή κορυφαίων οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Όπως ανακοίνωσε το ΜέΡΑ 25, ο κ. Γκουτιέρες διοργανώνει την Στρογγυλή Τράπεζα «με κορυφαίους στοχαστές, οικονομολόγους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής οικονομολόγους, για να καταθέσουν απόψεις ως προς τις διεθνείς θεσμικές αλλαγές που απαιτεί η βιώσιμη επανεκκίνηση της διεθνούς οικονομίας και ανάπτυξης». Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πολ Κρούγκμαν, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Η Αναγέννηση της Παγκόσμιας Οικονομίας με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» καλείται να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα:

- Ποιες άμεσες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση του κορονοϊού;

- Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τις συστημικές ανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας και να δημιουργήσουμε ένα νέο οικονομικό σύστημα που θα έχει στο επίκεντρο την ισότητα, την ενσωμάτωση και τη βιωσιμότητα;

- Τι ρόλο πρέπει να παίξει η διεθνής κοινότητα σε αυτή τη διαδικασία;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo