Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως τζιχαντιστής - «Με βασάνισαν για να ομολογήσω» είπε στην ανακρίτρια (βίντεο)

Κατερίνα Μάνθου 24-11-2020 11:57 Τελευταία ενημέρωση: 24-11-2020 13:00
Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως τζιχαντιστής - «Με βασάνισαν για να ομολογήσω» είπε στην ανακρίτρια (βίντεο)
Σε βάρος του 27χρoνου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για δυο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε αμέσως μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος του ISIS και ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, μετά τη δίωξη που του άσκησε την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στις αστυνομικές αρχές τη συμμετοχή του στο ISIS, σήμερα κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ομολόγησε γιατί οι αστυνομικοί τον βασάνισαν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 27χρoνου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για δυο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: Της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία ο 27χρονος  εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Ακόμη, φέρεται να έχει καταθέσει προανακριτικά πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo