Υπουργείο Οικονομικών: Ένας «παλιός» για τη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΑΒ

Θανάσης Αργυράκης 23-11-2020 20:39 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 20:41
Υπουργείο Οικονομικών: Ένας «παλιός» για τη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου στην ΕΑΒ
Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Παπακώστα, που είχε διατελέσει στην ίδια θέση επί «κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου»


Τον Δημήτρη Παπακώστα, διευθύνοντα σύμβουλο στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία επί «κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου», πρότεινε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ο εποπτεύων φορέας της ΕΑΒ.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε επισημάνει προ εβδομάδος το Law and Order, σημειώνοντας ότι «για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αφού «κάηκαν» άλλες υποψηφιότητες, τελευταία στην Τανάγρα ακούγεται έντονα το όνομα του Δημήτρη Παπακώστα.

Είχε τοποθετηθεί στο ίδιο πόστο το 2013 και εφέρετο ως επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ήταν η περίοδος της ονομαζόμενης «κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου».

Ο Χ.Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην προτεινόμενο πρόσωπο, είπε ότι «έχει σημαντικές γνώσεις, κατάλληλη τεχνογνωσία και συσσωρευμένη σχετική εμπειρία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα «δύσκολο εγχείρημα που έχει μπροστά του», που είναι η «προώθηση των αναγκαίων εξυγιαντικών πρωτοβουλιών».

Επιπλέον είπε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την «υγιή ανάπτυξη και αποτελεσματική λειτουργία της ΕΑΒ, αποτελούν, η νομιμότητα, η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo