Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη λόγω «χαλαρότητας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Law and Order 23-11-2020 18:50 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 18:52
Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη λόγω «χαλαρότητας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση από Τζιτζικώστα

Ενώ η Θεσσαλονίκη έφτασε να είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα κορονοϊού και με τις υγειονομικές της υποδομές υπό κατάρρευση, εντύπωση προκαλεί η στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρας βγαίνει συνεχώς στα κανάλια και λέει ότι ήταν εκείνος που ζητούσε την έγκαιρη λήψη μέτρων.

Ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίζεται να επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση επειδή δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη.

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε στη Βουλή ότι «πέσαμε έξω με τη Θεσσαλονίκη», λέγοντας ότι «η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι -έστω όπως εορτάστηκε τελικά- ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, και ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος ζητούσε αυστηρά μέτρα από τις 20 ή τις 22 Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις άλλων παραγόντων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όντως πάσχιζαν να επιβληθούν εγκαίρως μέτρα. Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», ο περιφερειάρχης αγωνιούσε μόνο για την ευημερία της τοπικής οικονομίας.  Ο «Βηματοδότης», αναφέρει ότι ο κ. Τζιτζικώστας είχε μια μάλλον χαλαρή προσέγγιση στην επιτήρηση των μέτρων που ίσχυαν στην Θεσσαλονίκη, «όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τούτο διότι, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η Ιουλίου μέχρι τώρα επέβαλε όλα κι όλα 10 πρόστιμα, ύψους 1.500 ευρώ, για τους ελέγχους που έκανε.

Το ίδιο διάστημα τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επέβαλαν πρόστιμα ύψους 75.000 ευρώ. «Επειδή εκτιμάται ότι το μείγμα κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης, χαλαρότητας και διαφθοράς δεν βοηθά τη Θεσσαλονίκη να ανακάμψει, τις προσεχείς ημέρες θα εγκατασταθεί στην πόλη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε όλες οι απαιτούμενες ενέργειες να γίνονται επί τόπου».

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo