Νέα προθεσμία για αύριο ζήτησε ο τζιχαντιστής - Δεν είχε δικηγόρο (βίντεο και εικόνες)

Κατερίνα Μάνθου 23-11-2020 13:32 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 14:03
 Νέα προθεσμία για αύριο ζήτησε ο τζιχαντιστής - Δεν είχε δικηγόρο (βίντεο και εικόνες)
Σε βάρος του 27χρονου Σύρου ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος του ISIS. Ο κατηγορούμενος ζήτησε τη νέα προθεσμία καθώς δεν είχε δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 27χρονου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: Της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο 27χρονος εξετάστηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος τζιχαντιστής υποστήριξε ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Τέλος, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναμένεται να περιληφθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας όπου ο 27χρονος διέμενε.

Δείτε παλιότερο βίντεο στο οποίο μεταξύ μελών του ISIS απεικονίζεται και ο συλληφθείς στην Αθήνα. Εμφανίζεται στο 21ο δευτερόλεπτο με λευκή μπλούζα και μαντήλι:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo