Ένωση στρατιωτικών Λέσβου: Να αυξηθεί η μοριοδότηση λόγω Μεταναστευτικού

Θανάσης Αργυράκης 23-11-2020 13:29 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 13:29
Ένωση στρατιωτικών Λέσβου: Να αυξηθεί η μοριοδότηση λόγω Μεταναστευτικού
Αναλυτικά η επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.

«Πέντε χρόνια μετά, η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του προσωπικού, ωθεί τους συναδέλφους μας είτε στην υποβολή αναφορών μετακίνησης από το νησί, είτε στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης», παρατηρεί η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.).

Η επισήμανση αυτή γίνεται με αφορμή το βάρος που σηκώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του προσωπικού τους.

Ειδικότερα, η επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ. προς τους αρμοδίους έχει ως εξής:

«Από το έτος 2015 και εντεύθεν, το πρόβλημα του μεταναστευτικού οξύνθηκε στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, με αποτέλεσμα ο Έβρος και τα νησιά του Αιγαίου μας να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

Η νήσος της Λέσβου δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τις ως άνω πιέσεις, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, με αποτέλεσμα πλήθος μεταναστών και προσφύγων να συγκεντρώνονται στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά της, αυξάνοντας κατακόρυφα τις υποχρεώσεις των φορέων που διαχειρίζονται το πρόβλημα, μεταξύ των οποίων και ο Στρατός Ξηράς.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Στρατού Ξηράς στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αύξησε τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του προσωπικού του, φέροντας το στα όριά του.

Πέντε χρόνια μετά και η μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του προσωπικού, ωθεί τους συναδέλφους μας είτε στην υποβολή αναφορών μετακίνησης από το νησί, είτε στη μη επιλογή του ως τόπο επιθυμίας μετάθεσης.

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου αφενός να επανέλθει η επαγγελματική καθημερινότητα των συναδέλφων μας σε φυσιολογικά επίπεδα και αφετέρου να ενισχυθεί η Λέσβος με στρατιωτικό προσωπικό, προτείνεται η τροποποίηση της μοριοδότησης του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες αυτής, προσδίδοντας 4 μόρια το μήνα στους μετατιθέμενους - παραμένοντες χωρίς την επιθυμία τους (ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης Μονάδας) και 1,25 στους παραμένοντες - επιθυμούντες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo