Στα τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Newsroom L&O 23-11-2020 12:45 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 12:45
Στα τελική ευθεία η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη
Σήμερα απολογούνται οι πέντε

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την απαγωγή του 56χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, η πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε - μετά από προηγούμενη διακοπή - προχθές Σάββατο, οπότε και απολογήθηκαν 7 από τους συνολικά 12 κατηγορούμενους, και στη συνέχεια το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι εξής πέντε: Ο 48χρονος Κρητικός που φέρεται ως εκ των «εγκεφάλων» της απαγωγής και ο οποίος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών και 4 μηνών και ένας 41χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών και παραμένει ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ένας 43χρονος (που επίσης παραμένει εκτός φυλακής), ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 11 ετών, αλλά κι ένας 51χρονος που καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 21 ετών.

Κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα θα απολογηθεί και ο 46χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο. Ο εν λόγω κατηγορούμενος επρόκειτο να απολογηθεί προχθές Σάββατο, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη λόγω προβλήματος υγείας. Εάν καταστεί εφικτό, ο εν λόγω καταδικασθείς θα απολογηθεί σήμερα. Ας σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι από τους 12 έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους. Σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται ένας 47χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και 4 μηνών, ένας 25χρονος που εκτίνει ποινή κάθειρξης 25 ετών, καθώς κι ένας 42χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 14 ετών και 2 μηνών. Και οι τρεις συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν προχθές Σάββατο.

Εξάλλου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Όπως είναι εύλογο, οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν από το Εφετείο να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, προκειμένου να μειωθούν οι ποινές τους.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo