• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κυπριακό και Αμμόχωστος στο επίκεντρο των επαφών του ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη με τον Σλοβάκο ομόλογό του

lawandorder.gr 23-11-2020 08:27 Τελευταία ενημέρωση: 23-11-2020 08:27
Κυπριακό και Αμμόχωστος στο επίκεντρο των επαφών του ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδη με τον Σλοβάκο ομόλογό του
Μετά το πέρας των επαφών τους, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

Με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας κ. Ivan Korčok, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας, θα συναντηθεί στις 10:45 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Korčok θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Σλοβακίας και να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, τρέχοντα θέματα από την ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων της Διεύρυνσης, του Μεταναστευτικού, των ευρω-τουρκικών σχέσεων και της συζήτησης για το Μέλλον της Ευρώπης, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των επαφών τους, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo