Θετικά τεστ κορονοϊού στα σύνορα της Κακαβιάς - Επιστρέφουν στην Αλβανία λεωφορεία με εργάτες γης

Newsroom L&O 22-11-2020 12:42
Θετικά τεστ κορονοϊού στα σύνορα της Κακαβιάς - Επιστρέφουν στην Αλβανία λεωφορεία με εργάτες γης
Ο συνοριακός σταθμός της Κακαβιάς είναι ο μοναδικός που λειτουργεί

Τα rapid test, τα οποία διεξάγει από χθες Σάββατο ο ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακαβιά -ο μοναδικός σταθμός που λειτουργεί- έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανους πολίτες που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό» στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Δύο αλβανικά λεωφορεία με περίπου 50 εργάτες γης γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά.

Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή τη Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών το αποτέλεσμα «αρνητικό» ήταν αληθές.

Να σημειωθεί ότι τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους. Όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα.

Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo