19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πάρτι γενεθλίων Βερβεσού εν μέσω lockdown: Οι αντιδράσεις και η απάντηση του προέδρου του ΔΣΑ


    Σάλος έχει προκληθεί μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το πάρτι εορτασμού των γενεθλίων του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού στο γραφείο του στο Σύλλογο.
    Ένα πάρτι στο οποίο βρέθηκαν φίλοι, οικείοι και συνεργάτες του προέδρου του ΔΣΑ. Ωστόσο, αρκετοί εκ των παραβρισκόμενων όχι μόνο δεν τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας αλλά δεν φορούσαν καν προστατευτικές μάσκες από τον κορονοϊό. Μάλιστα σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στο πάρτι ακούγονται να φωνάζουν: «Σεισμός, σεισμός συνωστισμός».
    Το πάρτι που έγινε γνωστό μέσα από αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο στα social media προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις. «Δεν κρύφτηκα ποτέ αναγνωρίζω το λάθος που έγινε» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μεγάλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΔΣΑ, επισυνάπτοντας και την δήλωση που έκανε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.
    «Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ για να συνεχίσει σημειώνοντας τα εξής:
    «Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.
    Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορωνοϊό. Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».
    Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται και από φωτογραφίες από το πάρτι οι οποίες αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια του πάρτι ανοίχθηκαν και σαμπάνιες. «Γιορτάζουμε τον γιγάντα μας», «covid free», ήταν μερικές από τις αναρτήσεις φίλων του προέδρου του ΔΣΑ. Πάντως ο μόνος που φορούσε μάσκα ήταν ο Δημήτρης Βερβεσός, όπως προκύπτει από τις ίδιες φωτογραφίες.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ