Τι απαντά ο Βερβεσός για το πάρτι γενεθλίων στο ΔΣΑ παρά το lockdown

Κατερίνα Μάνθου 21-11-2020 14:14
Τι απαντά ο Βερβεσός για το πάρτι γενεθλίων στο ΔΣΑ παρά το lockdown
«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας»

Απάντηση στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη συγκέντρωση ατόμων στο γραφείο του στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) για τον εορτασμό των γενεθλίων του χωρίς μάσκες και παρά το lockdown δίνει ο Δημήτρης Βερβεσός.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει ότι επρόκειτο για μια ανθρώπινη οικογενειακή στιγμή και πως αυτό που έκανε ήταν να δεχθεί στο γραφείο του συγγενικά του πρόσωπα και στενούς συνεργάτες τους, με τους οποίους διατηρεί, όπως αναφέρει, καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, ώστε να του ευχηθούν.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.

Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Διαβάστε και:

Καταπέλτης ο Μπογδάνος για Βερβεσό: «Γιορτάζουμε τον γίγαντά μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo