Ακρίτα: Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο

Newsroom L&O 21-11-2020 10:29 Τελευταία ενημέρωση: 21-11-2020 10:32
Ακρίτα: Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο
«Στην Ελλάδα της πανδημίας όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους»

Με ανάρτηση της στα social media η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα καυτηριάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει στηθεί επιχείρηση προκειμένου να έρθει φάρμακο από τις ΗΠΑ για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το φάρμακο ανήκει στην ίδια κατηγορία με εκείνο που είχε χορηγηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ. Λόγω του τύπου της έγκρισης και της μικρής διαθεσιμότητας του φαρμάκου, δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα μεγάλης ποσότητας στη γραμμή παραγωγής.

H ανάρτηση:

«Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο. Μόνο για τον Ιερώνυμο. Όχι για τους "άλλους". Οι "άλλοι" είναι οι πενήντα, εξήντα, εβδομήντα νεκροί κάθε μέρα. Νεκροί χωρίς ονοματεπώνυμο. Οι "άλλοι" λέμε οι "άλλοι".

Φέρνουν ειδικό φάρμακο από την Αμερική για τον Ιερώνυμο. Μόνον. Γιατί στην Ελλάδα της πανδημίας όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab), το οποίο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον οργανισμό του Αρχιεπισκόπου να αντιμετωπίσει τον ιό, δεδομένων των υποκείμενων νοσημάτων του. Το συγκεκριμένο φάρμακο ανήκει στην εταιρεία Eli Lilly. Αν και έχει λάβει εδώ και 10 ημέρες κατεπείγουσα έγκριση για κυκλοφορία στην αμερικανική αγορά από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

To φάρμακο είναι ένα τεχνητό μονοκλωνικό αντίσωμα που μιμείται την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάτι σαν τεχνητή άμυνα, η οποία ενισχύει τη φυσική και τον αντιμετωπίζει με επιτυχία. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το φάρμακο της Regeneron που, μαζί με αυτό της Eli Lilly, είχε χορηγηθεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το φάρμακο θα προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo