20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Τη Δευτέρα η απολογία του φερόμενου τζιχαντιστή – Διώκεται για δύο κακουργήματα (βίντεο)


    Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ο 27χρονου με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος φέρεται ως τζιχαντιστής – μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 27χρνου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για δυο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: Της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Μετά την άσκηση της δίωξης εις βάρος του ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
    Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία ο 27χρονος εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.
    Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.
    Να σημειωθεί τέλος πως με το άρθρο 8 παρ ΣΤ’ του νέου Ποινικού Κώδικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.
    Δείτε παλαιότερο βίντεο με μέλη του ISIS, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο συλληφθείς στην Αθήνα. Είναι ο άνδρας που εμφανίζεται στο 21ο δευτερόλεπτο στο βίντεο με λευκή μπλούζα και μαντήλι:
    Διαβάστε και:
    Συνελήφθη μέλος του ISIS στην Ελλάδα – Δείτε βίντεο με τη δράση του (αποκλειστικές εικόνες)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ