Παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news του κορονοϊού - Υπό εξέταση δημοσιεύματα και βίντεο

Κατερίνα Μάνθου 19-11-2020 15:04 Τελευταία ενημέρωση: 19-11-2020 15:06
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα fake news του κορονοϊού - Υπό εξέταση δημοσιεύματα και βίντεο
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες - Θα εξεταστούν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα»

Το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ' εξακολούθηση καθώς και αυτό της διέγερσης σε ανυπακοή από διακινητές fake news για τον κορονοϊό, εξετάζει ο εισαγγελέας στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που άρχισε να διενεργείται. Την εντολή για την έναρξη της έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας σε μια προσπάθεια να μπει ένα φρένο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για τις αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας και την αποτελεσματικότητα των τεστ.

Ακόμη ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν και για τις θεωρίες περί επικινδυνότητας των εμβολίων της covid 19. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό» 10/11/2020, «Μακελειό» 11/11/2020, «Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) καθώς και βίντεο με δηλώσεις και θέσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τον κορονοϊό, όπως αυτό του Γρ. Πετράκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo