23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Διώξεις στους συλληφθέντες του Πολυτεχνείου – Κρατείται ο 40χρονος, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα (βίντεο-δηλώσεις)


    Στην άσκηση ποινικής δίωξης για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των συλληφθέντων κατά τα χθεσινή επέτειο του Πολυτεχνείου.
    Μάλιστα, όλοι τους είναι ελεύθεροι με εξαίρεση τον 40χρονο άνδρα ο οποίος έχει καταδικασθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Σε βάρος του η εισαγγελία άσκησε δίωξη για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας. Στη συνέχεια ο 40χρονος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί. Έλαβε ωστόσο προθεσμία για αύριο και κρατείται.
    Ακόμη, σε βάρος 24χρονου από τα Σεπόλια ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.
    Στους άλλους τρεις ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).
    Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αλλά και η δίκη αυτή αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.
    Οι συλληφθέντες όταν έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγγενείς τους και φίλους οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο της εισαγγελίας.
    Η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είναι φοιτητής δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της τα οποία όπως είναι αγωνιστές. Η ίδια κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας προγράφοντας με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της. Τέλος η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε: «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ