Καιρός: Αποκομμένο χαμηλό φέρνει βροχές και καταιγίδες - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

lawandorder.gr 18-11-2020 10:53 Τελευταία ενημέρωση: 18-11-2020 10:55
Καιρός: Αποκομμένο χαμηλό φέρνει βροχές και καταιγίδες  - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Ένα αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό πάνω από το Αιγαίο θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Έτσι, από το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σήμερα, θα εξασθενήσουν σταδιακά, αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

Παράλληλα, όμως, ένα άλλο αποκομμένο χαμηλό βαρομετρικό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου πάνω από το Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Αυτό το χαμηλό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε και:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo