Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

lawandorder.gr 17-11-2020 13:06 Τελευταία ενημέρωση: 17-11-2020 13:06
Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα εφτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα εφτά χρόνια από μια κρίσιμη ιστορική στιγμή της νεότερης Ελλάδας, που προκάλεσε καθοριστικούς τριγμούς στη δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά και προσδιόρισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ανελεύθερο καθεστώς και τις μεθοδεύσεις του, που είχαν επιβληθεί στη χώρα από το 1967», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τονίζει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου «ήταν ένα δημιουργικό πολιτικό ξέσπασμα των νέων της εποχής. Και έτσι έχει μείνει μέχρι σήμερα στη συλλογική μνήμη», σημειώνοντας ότι η επέτειος εκείνης της στιγμής, κάθε χρόνο αποτελεί «πηγή έμπνευσης για νέους όλων των μετέπειτα γενιών» και «πολιτικών αναζητήσεων, πηγή διεκδικήσεων για ένα καλύτερο μέλλον και πηγή δημοκρατικών οραμάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να αποτελούν κάλεσμα σε αγώνα για τη νέα γενιά και τον λαό και ότι «συνθήματα όπως Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία αγγίζουν και σήμερα τους νεότερους - σε μια εντελώς διαφορετικά δύσκολη εποχή που διανύουμε». Ωστόσο τονίζει ότι «αυτό όμως δεν επιτρέπει, ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό μια κυβέρνηση στο όνομα των πραγματικά δύσκολων συνθηκών, να θέτει σε δεύτερη μοίρα κοινωνικά αιτήματα, ανάγκες και δημοκρατικές ελευθερίες».

«Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου ας ξαναθυμηθούμε ότι η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η διαρκής τιμή για όσους αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας και για όσους έχασαν τη ζωή τους γι' αυτό, αλλά και η διαρκής υποχρέωση για τους νέους της δικής μας εποχής, που αναζητούν μια δημιουργική διέξοδο και ένα καλύτερο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo