Κορονοϊός-εμβόλια: Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί - Κερδισμένες μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες

Θανάσης Αργυράκης 16-11-2020 17:09 Τελευταία ενημέρωση: 16-11-2020 17:09
Κορονοϊός-εμβόλια: Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί - Κερδισμένες μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες
Άπαντες, συνειδητά ή ασυνείδητα, λειτούργησαν ως «ατζέντηδες» ενός φαρμακευτικού κολοσσού
Πρόσφατα, η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης προέβαλε σε πανηγυρικούς τόνους την ανακάλυψη του εμβολίου από αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία. Το ίδιο έκανε και η ελληνική κυβέρνηση.

Άπαντες, δηλαδή, συνειδητά ή ασυνείδητα, λειτούργησαν ως «ατζέντηδες» ενός φαρμακευτικού κολοσσού.

Το succes story, ως ήταν αναμενόμενο, συνοδεύτηκε από το «λυρικό», εθνικό και πολυεθνικό αφήγημα του Ελληνοεβραίου της Θεσσαλονίκης και των Τούρκων επιστημόνων που δουλεύουν πάνω στο εμβόλιο.

Οποιος στοιχειωδώς γνωρίζει την παντοδυναμία του λόμπυ των φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως, κάτι εξάλλου που έχει φανεί και από πλειάδα σοβαρών αποκαλύψεων, ορισμένες εκ των οποίων «αγγίζουν» άμεσα την Ελλάδα, γνωρίζει ότι τέτοιου είδους διαφημιστικές προβολές, σημαίνουν τεράστια κέρδη για εταιρείες και επιστήμονες. Κι' αυτό προτού καν βγει το κάθε λογής εμβόλιο.

Ωστόσο, ουδείς μίλησε για το αυτονόητο, πέραν κάποιων επιστημόνων. Οτι η Ελλάδα δεν διαθέτει καν τις κατάλληλες υποδομες για να αποθηκεύσει τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας, για τα οποία απαιτούνται θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου.

Πόσο μάλλον, για πάνω από δέκα εκατομμύρια εμβόλια, που, όπως ισχυρίζονται οι «αρμόδιοι», θα αγοραστούν για να εμβολιαστεί ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός.

Επιπλέον, ουδείς διερωτήθη: Και τι θα γίνει εάν άλλες φαρμακευτικές εταιρείες φτιάξουν ένα εμβόλιο, το οποίο δεν θα χρειάζεται αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες;

Ηδη, όμως, αυτή η στιγμή ήλθε. Και τώρα εμφανίζονται άλλες φαρμακευτικές εταιρείες και διαφημίζουν το προϊόν - εμβόλιό τους, για το οποίο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Και, στην πορεία, θα εμφανιστούν και άλλα εμβόλια - φάρμακα κατά του κορονοϊού.

Είναι εμφανές ότι οι πανίσχυρες διεθνώς φαρμακοβιομηχανίες αποσκοπούν στο κέρδος. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Με αφορμή διάφορες ασθένειες, από το AIDS και τον Εμπολα, μέχρι τους κάθε λογής κορονοϊούς και τις γρίπες των πουλερικών και των χοίρων, καθώς και τις «τρελές αγελάδες», οι φαρμακοβιομηχανίες έσπευσαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να θησαυρίσουν.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι αποκαλύψεις διεθνώς, σύμφωνα με τις οποίες, ειδικά στις ΗΠΑ, υπήρξε άμεση διαπλοκή πολιτικών με φαρμακευτικές εταιρείες.

Από αυτού του σημείου, όμως, μέχρι να καθίστανται κυβερνήσεις και ΜΜΕ «ατζέντηδες» των φαρμακοβιομηχανιών, στο όνομα του να καθησυχάσουν τις αγωνίες και τους φόβους του κόσμου, η απόσταση είναι τεράστια. Και οι παγίδες εξίσου μεγάλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo