17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Απαγόρευση συναθροίσεων: Κριτική εκ των έσω στο προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων


    Πυρά εκ των εσω δέχεται το προεδρείο της Ένωσης Δικαστων και Εισαγγελέων με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την απαγόρευση των συνσθροίσεων.
    Συγκεκριμένα με γραπτή δήλωσή τους δυο δικαστές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, οι Δημήτριος Φούκας και Ελευθερία Κώνστα, επισημαίνουν τα εξής για την επίμαχη ανακοίνωση:
    «Το Προεδρείο της ΕνΔΕ, με την από 15-11-2020 ανακοίνωσή του, έχει επιλέξει να τοποθετήσει την Ένωση στην πολιτική διαμάχη και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο!
    Ταυτόχρονα, στο ζήτημα του καλπάζοντος κινδύνου της πανδημίας, της αποτροπής της μετατροπής των δικαστικών αιθουσών και γραφείων σε εστίες κινδύνου, της προστασίας της υγείας των μελών της Ένωσης, των Γραμματέων, των Δικηγόρων και των διαδίκων, επιδεικνύει αφωνία, μετά την ρήξη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των δικηγόρων.
    Σήμερα που επείγει όσο ποτέ η προσαρμογή της ΚΥΑ λειτουργίαςτων δικαστηρίων, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ επιλέγει να ενταχθεί σε ένα πολιτικό μέτωπο, καταρρακώνοντας όχι μόνο το καταστατικό, αλλά και τη φύση της Ένωσης.
    Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την εκτροπή.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους,ανεξάρτητα από τις επιλογές τους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, σε εγρήγορση για την επαναφορά της Ένωσης στο ρόλο της, ως προασπιστή του ρόλου της δικαιοσύνης και προστασίας των μελών της και των μετεχόντων στην απονομή του Δικαίου. Δηλώνουμε ότι, δρώντας μέσα στα καταστατικά πλαίσια, θα επιχειρήσουμε κάθε ενέργεια για τον σκοπό αυτό».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ