19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Απαγόρευση συναθροίσεων: Ποιοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για να ακυρώσουν την απόφαση


    Αίτηση ακύρωσης αλλά και αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το κόμμα «ΜέΡΑ25» και ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, καθώς και μικρός αριθμός πολιτών.
    Ακόμη, οι προσφεύγοντες κατέθεσαν και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της επίμαχης απόφασης, η οποία απαγορεύει τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου.
    Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες ζητούν καταρχήν να «παγώσει» άμεσα η προσβαλλόμενη απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (1029/8/18). Με αυτήν, όπως είναι γνωστό, απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00.
    Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ