24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις


    Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.
    Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν λίγο πιο κάτω από τα 1.000.
    Προβληματισμό προκάλεσαν τα εκατοντάδες κρούσματα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, τα οποία κινητοποίησαν ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ. Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του νέου ιού στο στράτευμα. Το υπουργείο Υγείας έκρινε την ενεργοποίηση νέων πρόσθετων μέτρων και όλων των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
    Στρατιωτικά μυστικά
    Όπως παρατηρεί κανείς, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό διότι αποφασίστηκε η στρατηγική να μη δημοσιοποιούνται στοιχεία τα οποία θα περιέρχονταν σε γνώση και των γειτόνων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.
    Το σημαντικό είναι ότι αφενός τα κρούσματα στον Στρατό είναι ασυμπτωματικά, αφετέρου, το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με εκείνο στην υπόλοιπη κοινωνία. Ενώ, στα τεστ που έγιναν σε νεοσύλλεκτους τα κρούσματα ήταν ελάχιστα.
    Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία οι ηλικίες είναι μικρές και οι φυσικές αντοχές μεγάλες. Εξάλλου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
    Πηγές από τις Ένοπλες Δυνάμεις διαβεβαιώνουν ότι και τα τρία Όπλα είναι ετοιμοπόλεμα και χαίρουν άκρας υγείας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ