Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε φορτηγό πλοίο στην Ελαφόνησο

Newsroom L&O 13-11-2020 14:36
Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε φορτηγό πλοίο στην Ελαφόνησο
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο «AL HANI» σημαίας Τόγκο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της  Ελαφονήσου.

Τα 14 μέλη του πληρώματος του πλοίου που ήταν άφορτο, όλοι αλλοδαποί, είχαν περισυλλέγει από δύο πλωτά του λιμενικού και είχαν μεταφερθεί καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Νεάπολης.

Χθες το πρωί κατέφθασε στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή πλωτό πυροσβεστικό σκάφος από τον Πειραιά, το οποίο προέβη σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες προς κατάσβεση της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επιβιβάστηκε σήμερα στο φορτηγό πλοίο προς κατάσβεση πιθανών μικρών εστιών στα  εσωτερικά του τμήματα.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ πλησίον του εν λόγω πλοίου βρίσκεται ρυμουλκό.   

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AL HANI» και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo