• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πρωτούλης-ΚΚΕ: Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει

lawandorder.gr 13-11-2020 13:49 Τελευταία ενημέρωση: 13-11-2020 13:50
Πρωτούλης-ΚΚΕ: Η πορεία του Πολυτεχνείου θα γίνει
Η Κυβέρνηση επιλέγει να επηρεάσει το άστεγο πολιτικά ακροατήριο της Χρυσής Αυγής αντί να πάρει μέτρα για την πανδημία, είπε το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ

«Ο αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα γίνει με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, σε σημερινή παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», σημειώνοντας πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα δεχθεί να μπει «φίμωτρο» στους αγώνες.

Ο κ. Πρωτούλης τόνισε πως «θύμιζε άλλη εποχή η στάση του πρωθυπουργού στη Βουλή, να καλεί σε δήλωση τον γραμματέα του ΚΚΕ να συμμορφωθεί, και να μην καλεί τον κόσμο να διαδηλώνει. Αυτά είναι αυταρχικές μέθοδοι άλλων εποχών και γι' αυτό και ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τού φώναξε "ντροπή σου"».

Όπως επεσήμανε, «οι υγειονομικοί και τα σωματεία φώναζαν ότι "αναμένουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάρτε μέτρα", όμως, αντί για τη λήψη μέτρων, η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει ζήτημα για το Πολυτεχνείο».

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η πολιτική εξήγηση για τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι «θέλει να μετακυλήσει τις εγκληματικές ευθύνες της, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, στον λαό και τη νεολαία και το δεύτερο που φαίνεται είναι ότι επιλέγει ακριβώς αυτές τις μέρες να επηρεάσει ένα ακροατήριο, το οποίο μετά την καταδίκη και φυλάκιση των εγκληματιών της συμμορίας της Χρυσής Αυγής νιώθει ότι είναι άστεγο πολιτικά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «είναι άστοχο, αν δεν είναι εκ του πονηρού, να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλες οι εθνικές επέτειοι, οι θρησκευτικές εορτές και να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Οι εργαζόμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ από ό,τι στην κυβέρνηση, γιατί το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, προτού η κυβέρνηση πάρει μέτρα, έπαιρνε μέτρα για την υγεία του λαού και φώναζε, διεκδικούσε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα», ανέφερε.

«Εκείνη την ημέρα, οι συμβολικές εκδηλώσεις θα είναι το πιο ασφαλές μέρος στην Αθήνα», σημείωσε ο κ. Πρωτούλης, καθώς «δεν θα υπάρχει η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, στους εργασιακούς χώρους και στα σούπερ μάρκετ με ευθύνη της κυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo