• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Με τροχό επιχείρησαν ν’ ανοίξουν την πύλη του Πολυτεχνείου - Επέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο & εικόνες)

lawandorder.gr 13-11-2020 11:37 Τελευταία ενημέρωση: 13-11-2020 12:36
Με τροχό επιχείρησαν ν’ ανοίξουν την πύλη του Πολυτεχνείου - Επέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο & εικόνες)
Στο σημείο βρίσκεται και η αύρα της αστυνομίας - Ομάδα περίπου 30 ατόμων είναι στο εσωτερικό του ιδρύματος

Συνεχίζεται η κινητικότητα και η ένταση που ξεκίνησε χτες βράδυ γύρω από το Πολυτεχνείο ενόψει της 17ης Νοέμβρη.

Πριν λίγη ώρα μια ομάδα περίπου 30 ατόμων που βρίσκονται στο εσωτερικό του ιδρύματος, με προκάλυμμα ένα πανό που κρέμασαν, επιχείρησαν χρησιμοποιώντας τροχό ν’ ανοίξουν την κεντρική πύλη.

Η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από μια ομάδα Δράση της αστυνομίας και ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ, η οποία, τελικά, απέτρεψε το άνοιγμα της πύλης.

Ωστόσο, από χτες το μεσημέρι, περίπου 40 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μπει στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και παραμένουν, ενώ με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενημερώνουν ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.
 
«Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη», αναφέρουν. Παράλληλα, ενημερώνουν ότι θα απευθύνουν κάλεσμα σε μαθητές και φοιτητές, ενώ έχουν μικροφωνική εγκατάσταση για συνθήματα.
 
Μετά από αυτήν την ενέργεια, η Αστυνομία έκλεισε την οδό Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα, από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει προκύψει.
 
Σημειώνεται ότι, πολύ κοντά στην περιοχή του πολυτεχνείου έφτασε και η αύρα της αστυνομίας, με τους επιτελείς να εκτιμούν ότι τις επόμενες μέρες θα πληθήνουν τέτοιου είδους επεισόδια, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί να τείνει να γίνει εκρηκτικό…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo