• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έπεσε χωμάτινος όγκος στον Ισθμό - Προσάραξε φορτηγό πλοίο (εικόνες & βίντεο)

lawandorder.gr 13-11-2020 11:25 Τελευταία ενημέρωση: 13-11-2020 12:10
Έπεσε χωμάτινος όγκος στον Ισθμό - Προσάραξε φορτηγό πλοίο (εικόνες & βίντεο)
Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως

Κατάπτωση χωμάτινου όγκου, στο πρανές της Πελοποννήσου, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου. Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή του Ισθμού.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου, «η κατάπτωση σημειώθηκε λόγω μη προβλεπόμενων γεωλογικών συνθηκών», ενώ «οι εργασίες αποκατάστασης βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 700 κυβικά υλικού».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, «οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο, κατά τις απογευματινές ώρες, και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή του Ισθμού

Στο μεταξύ σύμφωνα με το korinthostv.gr σε αβαθή λόγω καταπτώσεων χωμάτινων όγκων προσάραξε το πρωί φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια διέλευσης της διώρυγας του Ισθμού από Σαρωνικό προς Κορινθιακό κόλπο.

Συγκεκριμένα στο ύψος της μεταλλικής γέφυρας του Βιολογικού Καθαρισμού στα 900 μέτρα περίπου από τη είσοδο της Ποσειδωνίας. Μέχρι στιγμής γίνονται προσπάθειες να αποκολληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο που ερχόταν από Ν. Μήλο και κατευθυνόταν προς τον Λιμένα του Δρέπανου Αχαΐας, επέβαιναν 8 μέλη του πληρώματος. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-korinthostv.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo