22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κέρκυρα – Χαμένες δικογραφίες: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, λένε οι δικηγόροι της Εισαγγελέως


    Διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, αναφέρει δικηγορική εταιρεία για την υπόθεση με τις χαμένες δικογραφίες στην Κέρκυρα.
    Για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας της εισαγγελέως Κέρκυρας αλλά και για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με την υπόθεση με τις χαμένες δικογραφίες στην εισαγγελία του νησιού, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δικηγορική Εταιρία «Ν. Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες».
    Ειδικότερα, η στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η Δικηγορική Εταιρία «Ν. Τ. Αγαπηνός & Συνεργάτες» έχοντας αναλάβει την ποινική υπεράσπιση της Εισαγγελέως Κέρκυρας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί κατά τις τελευταίες ημέρες τον Τύπο και τις φερόμενες ως «1.000 χαμένες δικογραφίες» οι οποίες μάλιστα προ ημερών φέρονται να βρέθηκαν και να επέστρεψαν στην Εισαγγελία Κέρκυρας, δηλώνει ότι:
    1. Υφίσταται εκκρεμής ποινική διαδικασία και τεκμήριο αθωότητας που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις πλευρές.
    2. Να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η δημοσιοποίηση αποσπασματικά στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να διερευνηθεί πώς «άραγε» διαρρέουν στα Μέσα.
    3. Να αποφευχθεί πλήρως η ταυτοποίηση του προσώπου της κατηγορουμένης και κάθε γενικά προσωπικού δεδομένου της.
    4. Ειδικά δε πρόσωπα που έχουν θεσμικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και οιοσδήποτε άλλος κατέχων θεσμικό ή δικονομικό ρόλο στην υπόθεση, να τηρήσει την δεοντολογία του λειτουργήματός μας και να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, ως έχει πλειστάκις στηλιτεύσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
    Για την Δικηγορική Εταιρία
    Νίκος Αγαπηνός».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ