Πολακισμός: Η ιδεολογία της πολιτικής αναισχυντίας

Ηλίας Ψυχογιός 11-11-2020 10:04 Τελευταία ενημέρωση: 11-11-2020 10:05
Πολακισμός: Η ιδεολογία της πολιτικής αναισχυντίας
Η απλή παρατήρηση της ιδεολογικής μετάλλαξης μιας ολόκληρης παράταξης που κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια

Κανείς δεν εντυπωσιάστηκε με την ανάρτηση, με φωτογραφία από τραπέζι σε φιλικό σπίτι, του τέως αν. υπουργού Υγείας στο facebook.
Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι κάτι συνηθισμένο, που, δυστυχώς, κάνουν αρκετοί συμπολίτες μας, ακόμα και εν μέσω καραντίνας.

Μόνο που... ο κ. Πολάκης δεν είναι οποιοσδήποτε πολίτης. Είναι γιατρός, ο οποίος, σύμφωνα με δήλωσή του, την ίδια μέρα είχε κάνει δύο χειρουργεία_και την επομένη μπορεί να είχε προγραμματίσει ακόμα δύο_ ενώ παράλληλα υπήρξε και υφυπουργός Υγείας.

Όμως... όχι, τουλάχιστον σ’ εμένα, δεν αρκεί η δήλωσή του ότι υποβλήθηκε σε τεστ πριν από δύο ημέρες.

Κι αν κάποιος από την παρέα, εκεί που «έτρωγαν και έπιναν και την «Άρτα εφοβέριζαν», είναι ασυμπτωματικός, ποιος θα απολογηθεί στον ασθενή που την επομένη θα έχει την τύχη να χειρουργηθεί από τον κ. Πολάκη; Ποιος θα δώσει λόγο στους συγγενείς του ασθενούς, αν αυτός μεταβεί εις τόπον χλοερόν, σε περίπτωση που έχει την ατυχία να προσβληθεί από τον ιό;

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι όλοι οι ομοτράπεζοι του πρώην αν. υπουργού Υγείας είναι απόλυτα υγιείς, πράγμα που εγκαρδίως και ευχόμαστε, ο κ. Πολάκης όφειλε να είναι στο σπίτι του μετά από το χειρουργείο, όπως επιβάλλεται πλέον να κάνουν, λόγω των μέτρων, όλοι πολίτες μετά το πέρας της εργασίας τους.

Με κάτι τέτοια συμβάντα, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να παραφράσω λίγο τα δεδομένα για τη σύζυγο του Καίσαρα. Μήπως τελικά «η γυναίκα του Καίσαρα αρκεί να ΜΗΝ είναι τίμια, και να το διατυμπανίζει», για να μπορεί να έχει λόγο επί παντός επιστητού στα της βασιλείας;… Aναρωτιέμαι τώρα εγώ... απλώς αναρωτιέμαι...

Και μια που αναφερθήκαμε στον Καίσαρα, μου ήρθαν στο μυαλό τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, στην επί «πολακικού» ζητήματος συνέντευξη: Αχ, ναι, βρε! Πώς δεν το είχα σκεφτεί κι εγώ, ο ανόητος μικροαστούλης που κλείστηκα στο σπίτι και βγαίνω μόνο με sms [2]; Μια χαρά λειτούργησεο κ. Πολάκης και μια χαρά παρεϊστικες τσικουδιές ήπιε. Απλώς, δεν έπρεπε να το δημοσιοποιήσει… Τα εν οίκω μη εν facebook δηλαδή.

Λες και δεν είχε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας ως μπούσουλα συμπεριφορών διακοπές σε κοτεράκια με καπνό από πουράκια να ανακατεύονται με τους καπνούς από το Μάτι...

Τι να πω; Μα... τελείως ανεπίδεκτο μαθήσεως είναι αυτό το παιδί;

Yπάρχουν και ορισμένοι βέβαια, ευτυχώς αρκετοί, που ισχυρίζονται πως οι συναθροίσεις, όπως για παράδειγμα η συγκέντρωση έξω από το εφετείο,είναι υγειονομικές βόμβες, αλλά ας τους αφήσουμε αυτούς γιατί είναι «φασίστες»...
Υπάρχουν κι αυτοί που δεν έφεραν καμία αντίρρηση όταν αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ούτε μ’ αυτούς θα ασχοληθώ, γιατί κι αυτοί «φασίστες» είναι.

«Καραφασίστες» είναι κι αυτοί που, για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι υπέρμαχοι της μετάθεσης του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου σε άλλη ημερομηνία.

Σιγά μη χάσουμε το νταβαντούρι, για να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους μελλοθάνατους.

Βρε, άι, παλιοφασιστόμουτρα, παίξτε μπάλα παραπέρα!

Το μόνο που έχει σημασία, κι αυτό πρέπει να είναι ανώτερο από κάθε προσωπική πεποίθηση, είναι να μπορείς να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.
Να βαστάς την καρεκλίτσα σου αγκαλίτσα και να ποζάρεις μπροστά στις κάμερες σαν αθώα περιστερά (όχι Περιστέρα, καλέ! Μην παρεξηγηθούμε).
‘Η το έχεις το ταλέντο, φίλε μου, ή δεν το έχεις.

Κι όταν το έχεις, εσύ κουμαντάρεις το μονόπρακτο, εσύ είσαι αφέντης στο μονόλογό σου, εσύ θα πείσεις το θεατή ότι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ήταν στην ώρα τους... κι ας ήταν μόνο για να σβήσουν τους «καπνούς» από τις εξατμίσεις των ασθενοφόρων που παραλάμβαναν εκατόμβη νεκρών.

Μάρτυρες αυτού του θεατρικού δρώμενου γίναμε όλοι προχθες. Μόνο που ... ξαφνικά και άξαφνα, εκτός από τον κύριο πρωταγωνιστή, εμφανίστηκε επί σκηνής και ο σημαντικός «κομπάρσος»!

Αυτός που με τόση «ευγλωττία» προσπάθησε να καλύψει ο κ. Τσίπρας.

Κι αναρωτιέμαι πάλι, εγώ ο μικρός κι ανόητος, μια κατά γενική ομολογία καταδικαστέα πράξη, για ποιο λόγο δεν αποδοκιμάστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Mήπως αυτός ο «η ψυχή της παρέας κομπάρσος» έχει, εκτός από την επιστήμη του, και τα “editor’scut” τμήματα παλαιών παραστάσεων, τα οποία πιθανώς δεν συμφέρει τον πρωταγωνιστή να δημοσιευθούν;

Απλή υπόθεση για τον τρόπο λειτουργίας πολικών κομμάτων, ομάδων, συλλόγων… της μαφίας… Απλή υπόθεση κάνω εγώ τώρα... και τίποτα άλλο, με κίνητρο τη διαπίστωση της αλλαγής των ρόλων πρωταγωνιστή και κομπάρσου.

Απλή υπόθεση και απλή παρατήρηση της ιδεολογικής μετάλλαξης μιας ολόκληρης παράταξης που κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια: μια μετάλλαξη από αριβιστική σε αναίσχυντη.

Πιθανώς και να ανατέλει μια καινούργια ιδεολογία: ο «πολακισμός».
Όλα τα έχουμε δει σ’ αυτή τη χώρα.

Γιατί να μη δούμε και την ιδεολογία της πολιτικής αναισχυντίας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo