• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κ. Τσιάρας: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου

lawandorder.gr 05-11-2020 17:00
Κ. Τσιάρας: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πορίσματος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής

Κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σε ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας είπε ότι «η υπόσχεση που δώσαμε για να κλείσουμε θέματα Οικογενειακού Δικαίου (σ.σ.: περιλαμβάνει θέματα συνεπιμέλειας τέκνων), είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα μου παραδώσει το πόρισμα της εργασιών της» και ακολούθως «θα καλέσω τους εκπροσώπους των κομμάτων [για έναν] γόνιμο και παραγωγικό διάλογο». Στόχος μας, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι να ψηφίσουμε όλοι μαζί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση και απάντηση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει η κοινωνία.

Νωρίτερα, «ηχηρό μήνυμα» της Βουλής προς την κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τη θετική στάση όλων των κομμάτων στην τροπολογία του, με την οποία αναβαθμίζεται σε κακούργημα, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου. Παρουσιάζοντας την τροπολογία στους βουλευτές, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «με την ομόφωνη ψήφιση της τροπολογίας, το κοινοβούλιο στέλνει το καθαρό μήνυμα ότι ο βασανισμός ζώων δεν γίνεται ανεκτός από την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo