ΣΥΡΙΖΑ-κορονοϊός: Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στα γηροκομεία

Newsroom L&O 03-11-2020 17:30
ΣΥΡΙΖΑ-κορονοϊός: Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στα γηροκομεία
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Στέργιος Καλπάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα υπογραμμίζει ότι υπήρξε δομή στα Γιάννενα που ο έλεγχος ξεκίνησε 6 μέρες μετά την πρώτη διάγνωση!

   Για «εγκληματική αμέλεια» στα γηροκομεία με αφορμή την περίπτωση των Ιωαννίνων κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

   «Η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης για τα γηροκομεία και τους χώρους υψηλής ευαλωτότητας συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα», υπογραμμίζει, κάνοντας αναφορά «στην πλέον επιβαρυμένη περιοχή των Ιωαννίνων», όπου «βρέθηκε σε γηροκομείο θετικό το σύνολο των φιλοξενούμενων και εργαζομένων».

Όπως επισημαίνει, «το γεγονός ότι ο γενικός υγειονομικός έλεγχος της δομής ξεκίνησε έξι ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση, αλλά και ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει μεταφερθεί η πλειοψηφία των ασθενών σε νοσοκομεία επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την πρωτοφανή ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Οι εξαγγελίες του Αυγούστου για αυξημένους και διαρκείς ελέγχους στα γηροκομεία έμειναν στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας να μένουν στο έλεος της πανδημίας», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo