Κορονοϊός: Κίνδυνος να γίνουν τα στρατόπεδα υγειονομικές «βόμβες»

Θανάσης Αργυράκης 03-11-2020 13:10
Κορονοϊός: Κίνδυνος να γίνουν τα στρατόπεδα υγειονομικές «βόμβες»
Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κατάταξη των οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπογραμμίζουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι Ενώσεις στρατιωτικών για το ενδεχόμενο να μετατραπούν τα στρατόπεδα σε εστίες μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΕΣΠΕΕΡΟΔ), η οποία επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κατάταξη των οπλιτών στις ΕΔ.

Ανάμεσα στα άλλα, στην επιστολή που απεστάλη και στο υπουργείο Άμυνας, αναφέρεται:

«Στην κατάταξη των οπλιτών της προηγούμενης ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων όμως έγιναν γνωστά μετά πάροδο 2-3 ημερών.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι νέοι οπλίτες παρουσιάστηκαν στα σημεία υποδοχής και αυθημερόν αναχώρησαν για τις μονάδες τοποθέτησης.

Συνεπώς κυκλοφορούσαν και διέμεναν στους χώρους των στρατοπέδων και φυσικά ήλθαν σε επαφή με τους λοιπούς οπλίτες, όσο και με τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ της εκάστοτε Φρουράς.

Δεδομένου ότι σε κάθε σημείο υποδοχής κατατάσσονται πάνω από 200 οπλίτες, εάν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον ιό, στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών, κατά πάσα πιθανότητα θα μεταδώσει τον ιό σε αριθμό οπλιτών και στελεχών.

Εάν τα στρατόπεδα γίνουν εστίες μόλυνσης το πλήγμα θα είναι τεράστιο και θα έχει αντίκτυπο στην στρατιωτική ισχύ στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε με τη γειτονική χώρα».

Γι' αυτό, η Ένωση προτείνει τη «διενέργεια σε όλους τους οπλίτες της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ γρήγορων τεστ διάγνωσης που ενδείκνυνται για έλεγχο σε κλειστές δομές, πύλες εισόδου της χώρας κ.λπ. ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo